Menukaart Visrestaurant Crabbetje

De ultieme beleving van vis, schelp- en schaaldieren!

Menukaart 2017

Soepen - Soups

Soep van het moment

Fishsoup of the moment

€ 9.50

Oesters - Oysters

Fine de Claire oester

Fine de Claire Oyster 

Per stuk
€ 3.75

Gillardeau oester

Gillardeau Oyster 

Per stuk
€ 4.75

Platte Zeeuwse oester

Flat zeeuwse oyster 

per stuk
€ 4.50

Gestoomde oester in Hollandaisesaus

Steamed oyster in Hollandaise sauce

3 stuks
€ 12.50

Gestoomde oester in Oostersesaus

Steamed oyster in Oriental sauce

3 stuks
€ 12.50

Gestoomde oester in uiencompote

Steamed oyster in onion compote

3 stuks
€ 12.50

Proeverij van 3 verschillende gestoomde oesters

Tasting of 3 different steamed oysters

3 stuks
€ 12.50

Voorgerechten - Starters

Ambachtelijk huisgemaakt brood met gezouten boter en olijfolie

Homemade bread with butter and olive oil

€ 4.50

Grote mosselen gevuld met Hollandaisesaus en uiencompote uit de oven

Large mussels filled with Hollandaise sauce and onion compote out of the oven

€ 12.75

Kokkels in witte wijn, knoflook en tomaat, geserveerd met huisgemaakt brood

Cockles in with wine, garlic and tomato, served with homemade bread

€ 13.50

Zalm gegaard in ras el hanout en sesamolie, gegrilde zoete aardapppel en schuim van yuzu

Salmon cooked in ras el hanout and sesame oil, grilled sweet potato and yuzu foam

€ 14.50

Heilbot in een kruidenjasje met een créme van pastinaak en hazelnoten

Halibut with herb jacket and a cream of parsnip and hazelnuts

€ 15.50

Proeverij van de Chef

A tasting of the Chef

€ 16.50

Hoofdgerechten - Main courses

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met groenten en aardappelen All main courses are served with vegetables and potatoes

Chefs hoofdgerecht: Creatie van twee dagverse vissoorten met groenten en aardappelgarnituur

Chef's main course: Creation of two daily fresh fish with vegetables and patato garnish

 

€ 23.50

Rode poon met gegrilde groenten, paddenstoelen, risotto en rodewijnsaus

Gurnard with grilled vegetables, mushrooms, risotto and red wine sauce

€ 24.50

Zeeduivel met uiencompote, biet en puree van zoete aardappel

Monkfish with onion compote, beetroot and sweet patato puree

€ 25.50

Fruits de mere. Diverse schelp en schaaldieren warm geserveerd

Fruits de mere. Various shellfish and crustaceans served warm

€ 39.50

Klassieke hoofdgerechten - Classic main courses

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met groenten en aardappelen All main courses are served with vegetables and potatoes

Sliptong. Drie stuks gebakken in boter met aardappel en groenten garnituur

Sole in butter baked three with vegetables and patato garnish

€ 24.50

Zeetong. In boter gebakken met groenten en aardappelgarnituur

Dover sole baked in butter with vegetables and patato garnish

€ 42.50

Menu’s - Menu

Chef proeverij 3 gangen

Chef’s selection 3 courses

€ 38.50

Chef proeverij 4 gangen

Chef’s selection 4 courses

€ 44.50

Chef proeverij 5 gangen

Chef’s selection 5 courses

€ 54.50

Chef proeverij 6 gangen

Chef’s selection 6 courses

€ 62.50

Vegetarisch - Vegetarian

Voorgerecht - een proeverij van de Chef

Vegetarian starter, A creation of the Chef

€ 13.50

Hoofdgerecht - bestaat uit diverse groenten bereidingen

Main course consists of various vegetables

€ 21.50

Kindermenu - Children

Kindermenu

childrenmenu

€ 15.50

Nagerechten - Desserts

Steranijs créme brûlée met stoofpeer en vanille ijs

Star anise creme brulee with stewed pears and vanilla ice cream

€ 9.95

Amarene cheesecake met yogurt en pistachecreme

Amarene cheesecake with yogurt and pistachio cream

€ 9.95

Witte chocolademousse met gekarameliseerde pecannoten en chocolade scherven

White chocolate mousse with pecan nuts and chocolate shards

€ 9.95

Proeverij van de Chef nagerecht

A tasting of the Chef

€ 12.00

Een selectie van binnen- en buitenlandse kazen

A cheese platter of several cheeses

€ 13.50

Een selectie van 3 soorten port

A nice selection of 3 types of port

€ 9.50

Een selectie van 3 soorten dessertwijn

A nice selection of 3 types of dessert wine

€ 9.50

Contactgegevens

St. Aagtenstraat 5
2312 CA Leiden
Tel:+31 (0) 71 51 288 46

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Dinsdag - Zaterdag vanaf 17.30
Zondag en Maandag gesloten